BELOFTES EN ELITES 

Na de junioren hebben zowel de Dames als de Heren de keuzemogelijkheid om door te stromen naar de hoogste categorie: de Beloftes en Elites. Tot het jaar waarin iemand 23 wordt, dient er gereden te worden in deze categorie. Vanaf het 23e levensjaar stroomt iemand automatisch door naar de Elite Dames of Heren. Vrijwel altijd rijden de renners van beide categorieën in één en dezelfde wedstrijd. Soms zijn er ook wedstrijden waaraan enkel de Beloftes mogen deelnemen.

Nu is het moment om door te ontwikkelen als wielrenner en te ontdekken welk niveau bij je past. Afhankelijk van het niveau, blijven renners koersen voor Zuyd Cycling Team clubteam. De hele goede renners kunnen doorstromen naar Continental (het laagste professionele) niveau. De echte toppers groeien door naar een Pro-Continental of Pro-Tour team en zien we wellicht schitteren in de Tour de France of in de grote voorjaarsklassiekers.

Voor de renners op clubniveau heeft Zuyd Cycling Team alle benodigde faciliteiten: een volledig begeleidingsteam van onder andere ploegleiders, verzorgers en mecaniciens, een wagenpark voor in de wedstrijden, reservemateriaal en alle andere zaken die nodig zijn om optimaal te kunnen presteren in de koers. Met een ruim gevuld wedstrijdprogramma, gezamenlijke trainingen op de weg in de winterperiode en ook op dit niveau nauwe banden met het RTC Wielrennen krijgen alle renners de kans om te laten zien wat ze in huis hebben! Het wedstrijdprogramma wordt als lid van het Regio Team Zuid-Nederland afgewerkt en bevat klassiekers en etappewedstrijden in binnen- en buitenland.
Tevens zullen Zuyd CT renners etappewedstrijden namens Limburg Cycling fietsen

Contact:

Zuyd Cycling Team
secretariszuydct@gmail.com
Parijsboulevard 10
6235 LJ Sittard

Correspondentie adres:

Zuyd Cycling Team
Rolduckerweg 32
6369 GV Simpelveld

Trainingsdagen:

Jeugd Catagoriën:

Dinsdagavond: van 18:45 tot 19:45 uur
Donderdagavond:      van 18:45 tot 19:45 uur 
   
 Zondagmorgen:

 

Tom Dumoulin Bike Park