Welkom bij de toerafdeling van Zuyd Cycling Team

Het Zuyd Cycling toerteam bestaat momenteel uit zo’n 50 enthousiaste fanatieke fietsrecreanten. Van jong tot oud en van zeer ervaren fietsers tot fietsers die de passie voor de sport pas net ontdekt hebben. Iedere zondag wordt er vanuit Landgraaf en op zaterdagen vanuit Sittard een mooie route gereden.

Routeschema

De routes zijn vooraf bepaald en kennen veel afwisseling in hoogtemeters en omgeving. Vlakke ritten richting Midden-Limburg en Duitsland, afgewisseld met heuvelachtige ritten richting het Limburgse Heuvelland en de Belgische Voerstreek.

Het seizoen start officieel op de eerste zondag van maart en loopt t/m de laatste zondag van oktober. De routes lopen qua afstand en zwaarte op naarmate de zomer nadert en de benen in vorm raken. Zodra de temperatuur zakt, neemt de intensiteit en lengte van de ritten langzaam af. 

 

Onderstaande routeschema's zijn voor startlocatie Landgraaf:

ROUTESCHEMA 2024 GROEP 1
ROUTESCHEMA 2024 GROEP 2

 

Startlocatie Landgraaf

Vanuit Landgraaf (hoofdingang Megaland) wordt er wekelijks gereden in twee groepen: groep 1 fietst met een gemiddelde snelheid van 27-32 km/h en groep 2 fietst met een gemiddelde snelheid van 25-29 km/h. Beide groepen fietsen een andere route met een andere afstand. Het streven is om rond 13:00 uur weer terug in Landgraaf te zijn. De vertrektijden zijn hierop aangepast.

Startlocatie Sittard

Vanuit Sittard (ingang van Tom Dumoulin Bike Park) wordt er wekelijks op in een enkele groep: groep 3 fiets met een gemiddelde snelheid van 25-27 km/h. Vertrektijd is 09:00 en afstand van ca 60km.

Winterseizoen

Zolang de weersomstandigheden het toelaten, wordt er in de winter doorgefietst. Er wordt samen gekeken naar een geschikte route, samen met de deelnemers van die dag. Tevens wordt er samen gefietst via Zwift, om ook in de winter het teamgevoel te behouden en de conditie op peil te houden.

Voorwaarden

  • Alle groepen zijn toegankelijk voor dames, heren en jeugd vanaf 15 jaar.

  • Iedere groep kent een vaste groepsverantwoordelijke. Deze groepsverantwoordelijke stuurt de groep aan en is aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen.

  • Iedereen is zelf verantwoordelijk voor een goed verloop van de rit.

  • Wij houden ons aan de verkeersregels.

  • We geven elkaar een seintje bij tegenliggers, paaltjes of andere obstakels.

  • We hebben de GPX ingeladen in ons navigatiesysteem.

  • Leden zijn verplicht om clubkleding te dragen. Indien leden niet in de clubkleding trainen is op dat moment de aan het lidmaatschap gekoppelde KNWU-verzekering niet van toepassing.

  • Het dragen van een valhelm is verplicht.

  • Ons motto is: “Samen uit, samen thuis”.

Zin om mee te rijden?

Neem dan voor startlocatie Landgraaf contact op met Bogdan Vreuls. Voor startlocatie Sittard neem je contact op met Harry Schaminee. E-mail
Iedere groep heeft een Whatsapp groep waarin gecommuniceerd wordt m.b.t. de eerstvolgende rit.

Contact:

Zuyd Cycling Team
secretariszuydct@gmail.com
Parijsboulevard 10
6235 LJ Sittard

Correspondentie adres:

Zuyd Cycling Team
Rolduckerweg 32
6369 GV Simpelveld

Trainingsdagen:

Jeugd Catagoriën:

Dinsdagavond: van 18:45 tot 19:45 uur
Donderdagavond:      van 18:45 tot 19:45 uur 
   
 Zondagmorgen:

 

Tom Dumoulin Bike Park