VIRO CUP wedstrijden in 2023 

Vanaf 28 maart gaan de wielen elke dinsdagavond vanaf 19.00 uur op het Tom Dumoulin Bike Park weer rollen!

De jaarlijkse serie wedstrijden op het Tom Dumoulin Bike Park zal dit jaar onder de naam VIRO CUP verder gaan. De clubsponsor VIRO ondersteunt deze serie wedstrijden met extra giften.

De wielervereniging Zuyd Cycling Team zal de wedstrijden organiseren, de Stichting Bikepark Sittard-Geleen faciliteert en verzorgd de catering.

Nieuw is tevens dat er 2 wedstrijden tegelijk worden verreden.
In de voorgaande jaren is gebleken dat het niveau van de wedstrijden op de buitenbaan door de aanwezigheid van verschillende profrenners/rensters en continentale renners, flink de lucht in is gegaan. In combinatie met de altijd aanwezige wind en het toch relatief zware parcours werd het rennersveld vrij snel versplinterd.

Op basis van eigen ervaringen en vragen vanuit het deelnemersveld is besloten op de buitenbaan dezelfde wedstrijd als vorig jaar te organiseren (vanaf 15 jaar) echter daarnaast een 2e wedstrijd tegelijkertijd te organiseren op de 2e baan (vanaf categorie 7 jeugd 14 jaar).

De 2e wedstrijd is met name bedoeld voor amateurs/masters/dames/sportklasse/nieuwelingen/categorie 7 jeugd/toerders/opstappers vanuit Ready to Race en Jumbo Visma clinics/sporters die terugkomen van blessures etc. Hierdoor kunnen ook deze sporters op hun niveau met plezier wedstrijdjes rijden en/of ervaring opdoen in het peloton rijden.

Renners/Rensters die er duidelijk bovenuit steken zullen dringend worden verzocht aan de buitenbaan-wedstrijden deel te nemen.

Wedstrijddag: Elke dinsdagavond vanaf 28 maart
Inschrijfgeld: € 5,00 (behalve voor de jeugdleden en voor de nieuwelingen die aan het trainen zijn en nog 15 minuten op aangeven trainer mee rijden op het eind)
Inschrijven in de kantine: vanaf 18.30 uur
Start wedstrijd: 19:00 uur
Duur wedstrijden: 1 uur en 3 ronden
   

Bestuur Zuyd CT

Contact:

Zuyd Cycling Team
secretariszuyd@gmail.com
Parijsboulevard 10
6235 LJ Sittard

Correspondentie adres:

Zuyd Cycling Team
Rolduckerweg 32
6369 GV Simpelveld

Trainingsdagen:

Jeugd Catagoriën:

Dinsdagavond: van 18:45 tot 19:45 uur
Donderdagavond:      van 18:45 tot 19:45 uur 
   
 Zondagmorgen:

 

Tom Dumoulin Bike Park