VIRO CUP wedstrijden in 2023

Vanaf 28 maart gaan de wielen elke dinsdagavond vanaf 19.00 uur op het Tom Dumoulin Bike Park weer rollen!

De jaarlijkse serie wedstrijden op het Tom Dumoulin Bike Park zal dit jaar onder de naam VIRO CUP verder gaan. De clubsponsor VIRO ondersteunt deze serie wedstrijden met extra giften.
De wielervereniging Zuyd Cycling Team zal de wedstrijden organiseren, de Stichting Bikepark Sittard-Geleen faciliteert en verzorgd de catering.

Nieuw is tevens dat er 2 wedstrijden tegelijk worden verreden.
In de voorgaande jaren is gebleken dat het niveau van de wedstrijden op de buitenbaan door de aanwezigheid van verschillende profrenners/rensters en continentale renners, flink de lucht in is gegaan. In combinatie met de altijd aanwezige wind en het toch relatief zware parcours werd het rennersveld vrij snel versplinterd.

Op basis van eigen ervaringen en vragen vanuit het deelnemersveld is besloten op de buitenbaan dezelfde wedstrijd als vorig jaar te organiseren (vanaf 15 jaar) echter daarnaast een 2e wedstrijd tegelijkertijd te organiseren op de 2e baan (vanaf categorie 7 jeugd 14 jaar).

De 2e wedstrijd is met name bedoeld voor amateurs/masters/dames/sportklasse/nieuwelingen/categorie 7 jeugd/toerders/opstappers vanuit Ready to Race en Jumbo Visma clinics/sporters die terugkomen van blessures etc.
Hierdoor kunnen ook deze sporters op hun niveau met plezier wedstrijdjes rijden en/of ervaring opdoen in het peloton rijden.

Renners/Rensters die er duidelijk bovenuit steken zullen dringend worden verzocht aan de buitenbaan-wedstrijden deel te nemen.

Inschrijfgeld is 5 euro per wedstrijd, inschrijven in de kantine vanaf 18.30 uur.
Duur wedstrijden 1 uur en 3 ronden.

Bestuur Zuyd CT

 

Contact:

Zuyd Cycling Team
secretariszuydct@gmail.com
Parijsboulevard 10
6235 LJ Sittard

Correspondentie adres:

Zuyd Cycling Team
Rolduckerweg 32
6369 GV Simpelveld

Trainingsdagen:

Jeugd Catagoriën:

Dinsdagavond: van 18:45 tot 19:45 uur
Donderdagavond:      van 18:45 tot 19:45 uur 
   
 Zondagmorgen:

 

Tom Dumoulin Bike Park